مواد لازم

مغز گردوی چرخ شده ۱ پیمانه

پیاز ۲ عدد

رب انار ۱/۲ پیمانه

گوشت چرخ شده ۴۰۰ گرم

گلپر ۲ قاشق چایخوری

دانه انار ۱ پیمانه

سبزی معطر(مرزه، ترخون، ریحان، نعنا، گشنیز ) ۱ پیمانه

آبغوره ۲ قاشق سوپخوری

نمک و فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری

 

طرزتهیه

ابتدا یکی از پیازها را خرد کرده و به همراه روغن و کمی زردچوبه تفت می دهیم

تا نرم شود.سپس گردوی پودر شده را اضافه می کنیم.۲ پیمانه آب انار اضافه کرده

و صبر می کنیم تا با حرارت خیلی کم گردو پخته شود و خورش کاملا جا بیفتد.

(می توان به جای آب انار از آب و یا آب گوشت استفاده کرد.)

وقتی خورش جا افتاد و گردوها کاملا نرم شد رب انار به خورش اضافه می کنیم.

سپس سبزی را که از قبل ساطوری کرده و با کره تفت داده ایم به خورش اضافه می کنیم.

(تفت دادن سبزی را تا جایی انجام می دهیم که کاملا نرم شود اما سیاه رنگ نشود.)

پس از اضافه کردن سبزی به خورش گلپر ، نمک و فلفل قرمز و همچنین آب غوره می ریزیم و هم می زنیم.

طرز تهیه کوفته های ریز داخل خورش: ۱ عدد پیاز را رنده کرده و آب آن را میگیریم.پیاز را به گوشت

اضافه کرده و ادویه نیز می ریزیم. آنها را خوب ورز داده و پس از درست کردن

کوفته ها آنها را به مقدار خیلی کم سرخ می کنیم.

 

کوفته ریزه ها را به خورش اضافه کرده و در قابلمه را نیمه باز گذاشته و صبر می کنیم تا

حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم پخته شود.

سپس در ظرف را برداشته و دانه های انار را اضافه کرده حدود ۱ تا ۲ دقیقه که

روی حرارت بود خورش را خاموش می کنیم.

 

توجه

* می توان به جای آب غوره از آب نارنج نیز استفاده کرد.


پیشنهادهای هنرتوخونه

طرز تهیه کوکوی کدو

آش ترخینه دوغ

خورش داوود پاشا (غذای ترکیه ای)