مواد لازم

خرده برنج ۲۵۰ گرم

سبزی(تره،جعفری،گشنیز،کمی نعنا،ترخان و‌مرزه)۵۰۰تا۷۰۰گرم

گوشت چرخ کرده ۲۵۰گرم

لپه ۵۰ گرم

سماق(از سماق خوشه ای استفاده شود) ۳۰۰گرم

پیاز ۱ عدد

روغن به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

نعنا داغ و سیر داغ جهت تزیین

 

طرز تهیه

برنج را کته می کنیم و آب آن را مقداری از حد معمول بیشتر می گیریم تا کاملا

پخته شود(میتوان برنج را نیز پس از پخت با گوشت کوب برقی یا میکسر میکس کرد.)

سپس برنج را در آب جوش می ریزیم.

لپه را نیز به مدت چند دقیقه ای خیس کرده سپس آن را  به طور جدا در قابلمه ای می پزیم.

کفی که روی لپه ایجاد می شود می گیریم.وقتی لپه پخت آن را به برنج اضافه می کنیم.

سبزی را نیز که کاملا ریز خرد کرده ایم، نیم ساعت پس از اینکه لپه پخت

به برنج و لپه اضافه می کنیم.

این مواد باید به طور کامل با هم بجوشد و به غلظت خود برسد.

در این فاصله نصف پیاز را به صورت رنده شده با گوشت چرخ کرده و فلفل و نمک خوب مخلوط کرده

و آن را به صورت کله گنجشکی در می آوریم.کله گنجشکی ها را در آرد

می غلتانیم و در ماهیتابه آن را تفت می دهیم.

برای تهیه شیره سماق،سماق را که از قبل به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خیس کرده ایم

با همان آبی که سماق را خیس کرده ایم در قابلمه ریخته و روی حرارت با شعله زیاد

قرار می دهیم تا آب به جوش آید.(برای ۳۰۰ گرم سماق، یک لیتر آب نیاز می باشد.)

پس از ربع ساعت که آب جوشید سماق را داخل پارچه تنظیف ریخته و آب آن را در

قابلمه ای می ریزیم.پس از اینکه کمی خنک شد با دست پارچه را چلانده تا آب سماق

به طور کامل به درون قابلمه بریزد.سپس آب سماق را که صاف و یکدست و بدون

دانه های سماق می باشد را روی حرارت قرار داده و به مدت نیم ساعت می جوشانیم

تا غلظت آن به یک تا دو پیمانه برسد.

هنگامی که سبزی و لپه و‌ برنج به غلظت خود رسید گوشت را اضافه کرده و نمک

و فلفل آن را اندازه می کنیم و در آخر چاشنی سماق به آن ها اضافه می کنیم.

در آخر با نصف دیگر پیاز ، پیاز داغ آماده کرده و به همراه نعنا داغ و

سیر داغ برای تزیین آش استفاده می کنیم.


پیشنهادهای هنرتوخونه

خورش به و آلو

ته چین اسفناج

سوپ سبز