مواد لازم

آلو بخارا ۲۰۰گرم

گوشت گوساله یا گوسفندی ۴۰۰گرم

پیاز سرخ شده ۱ عدد متوسط

اسفناج خرد شده ۷۰۰ گرم

آب لیمو ترش ۲قاشق سوپ خوری

زعفران ۲قاشق سوپ خوری

آرد ۱قاشق سوپ خوری

نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه

ابتدا برای اینکه بوی گوشت گرفته شود در آب سرد ریخته تا به جوش آید. کف هایی

روی آب ایجاد شده که به اصطلاح گفته می شود چرک گوشت پس داده شده است.

گوشت را آبکش می کنیم تا آب آن برود.

گوشت ها را که به صورت قیمه ای خرد شده در ظرف مورد نظر تفت می دهیم پس از کمی

تفت پیاز خرد شده را که از قبل نرم و سبک کرده ایم به گوشت اضافه کرده تا تفت بخورد.

گوشت که تفت خورد به میزان ۴ پیمانه آب سرد (بهتر است از آب سرد استفاده شود تا خورش

لعاب خوبی داشته باشد) اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش پخته شود.

اسفناج خرد شده را در تابه ای ریخته و روی شعله با حرارت زیاد قرار می دهیم و در ماهیتابه را

می گذاریم تا آب خود را پس بدهد.پس از اینکه اسفناج ها نرم و پخته شد دو قاشق سوپ خوری

روغن مایع به اسفناج اضافه کرده و خوب تفت می دهیم.

سپس اسفناج ها را به خورش اضافه می کنیم.

نیم ساعت مانده به پایان کار آلو بخارا را نیز که یک تا دو ساعت از قبل خیس کرده ایم

و تفت داده ایم به خورش اضافه می کنیم.

در آخر آرد را که با مقداری روغن تفت داده ایم تا بوی خامی آن گرفته شود به خورش اضافه کرده

و لیموترش و زعفران و نمک هم در آخرین مرحله اضافه می کنیم.

 

توجه

*برای اینکه بوی گوشت گرفته شود و عطر بهتری داشته باشد می توان دو تکه چوب

دارچین را در آب خورش انداخت و پس از اینکه خورش پخته شد،انها را خارج کرد.


پیشنهادهای هنرتوخونه

طرز تهیه خورش هویج (غذای تبریزی)

طرز تهیه سوپ شیر

طرز تهیه آش دوغ