مواد لازم

پرتقال ۴عدد

خرما(رطب) ۱ کیلو

سرکه سفید ۱لیتر

مغز گردو نگینی شده ۲۰۰گرم

عرق دارچین ۴ قاشق غذاخوری

شکر قهوه‌ای ۴ قاشق غذاخوری

زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق غذاخوری

تخم خردل ۱ قاشق غذاخوری

نمک ۱ قاشق غذاخوری

رازیانه(در صورت تمایل ) ۱ قاشق

پودر هل ۱ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه

ابتدا پوست و هسته خرما را گرفته و در ظرفی ریخته و نصف سرکه در آن ریخته و صبر می کنیم

که به مدت یک ساعت خیس بخورد.سپس در آبکش می ریزیم تا سرکه آن گرفته شود و بعد خرما را

ساطوری می کنیم.سرکه را در قابلمه ی مورد نظر ریخته و خرمای ساطوری شده را نیز اضافه می کنیم

تا بجوشد.کمی که خرما جوشید زنجبیل رنده را اضافه می کنیم.

سپس پرتقال را مانند دلمه برش زده و گوشت پرتقال را بیرون آورده و پرتقال را خالی می کنیم.

سپس گوشت پرتقال را قطعه قطعه کرده و به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم کمی بجوشد.

پوست پرتقال را نیز که به شکل دلمه برش زدیم در آب جوش ریخته(درون پرتقال هم آب بریزید تا ته ظرف

قرار گیرد)و بعد از ۸ دقیقه بیرون آورده و در آب سرد می گذاریم.دوباره قابلمه را پر از آب کرده و تا زمانی که

به جوش بیاید پرتقال ها در آب سرد باشد.باز همین کار را سه مرتبه انجام می دهیم.

(بار آخر پرتقال را در آب سرد قرار نمی دهیم.)

یک قاشق شکر قهوه‌ای و کمی نمک را در قابلمه ای که خرما و سرکه ریخته ایم اضافه می کنیم

و هم می زنیم.کمی عرق دارچین و گردو و رازیانه و پودر هل را نیز اضافه کرده و پس از جوشیدن

آنها را داخل پرتقال پر کرده و روی آن را تخم خردل می ریزیم.سپس در پرتقال را می گذاریم.

بقیه شکر قهوه‌ای و بقیه سرکه و عرق دارچین را با هم مخلوط کرده و به آرامی روی پرتقال ها را

که در ظرفی چیده ایم می ریزیم.

سپس آن را در یخچال قرار داده و پس از یک هفته آماده سرو می باشد.

 

توجه

* بهتر است این ترشی به همراه ساندویچ ،کتلت ،اسنک و …سرو شود.


پیشنهادهای هنرتوخونه

ترشی بادمجان

طرز تهیه شور مخلوط

ترشی کلم قرمز