مواد لازم

نخود ۱۰۰گرم

برنج ۱۰۰گرم

آرد ۵۰گرم

تخم مرغ ۱عدد

گوشت چرخ کرده ۳۰۰گرم

دوغ ۲لیتر

سبزی(تره،گشنیز،سیر)۱کیلو

پیاز متوسط ۳عدد

سیر سرخ کرده به میزان لازم

نعنا سرخ کرده به میزان لازم

نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه

دوغ را در ظرفی ریخته و روی حرارت با شعله ملایم گذاشته و به طور مداوم هم می زنیم.

آرد را اضافه کرده و هم می زنیم.تخم مرغ را برای انسجام بخشیدن به آش اضافه می کنیم

و کامل هم زده تا حل شود.سپس نخود را که  یک شب  خیس کرده و با آب و نمک پختیم

را اضافه می کنیم.(نخود باید از قبل تقریبا ۲/۳پختگی را به دست آورده باشد)

برنج را نیز که چند ساعتی خیس کردیم و با آب و نمک پختیم اضافه کرده و هم می زنیم.

۲تا از پیاز ها را به صورت پیاز داغ در آورده و مقداری از آن را به مواد اضافه کرده و

مقداری از سبزی ها را نیز که ساطوری کردیم اضافه می کنیم.نمک به میزان بسیار کم

(چون نمک‌ در هنگام پخت نخود و برنج اضافه شده است) و فلفل و بقیه ادویه ها را اضافه کرده و هم می زنیم.

در قابلمه را بسته و به طور مداوم به آن سر زده و هم می زنیم تا دوغ نبرد.

گوشت چرخ کرده را نیز از قبل با یکی از پیازها رنده ریز می کنیم و با نمک و فلفل و زردچوبه

و آرد نخودچی خوب مخلوط کرده و ورز می دهیم و به صورت قل قلی بزرگ یا کوچک

در آورده و تفت می دهیم.

پس از اینکه آش قوام پیدا کرد و جا افتاد گوشت قل قلی را اضافه کرده و اجازه می دهیم که کمی

طعم گوشت به آش داده شود.

و در آخر با نعنا داغ و پیاز داغ و فلفل قرمز تزیین می کنیم.

 

توجه

*دقت کنید که شعله گاز زیاد نباشد و آش  با حرارت ملایم پخته شود.


آش شله ماش

قیسی پلو

سالاد سیب زمینی توپی