مواد لازم

گل کلم ۲۵۰گرم

کرفس ۲۵۰گرم

هویج ۲۵۰ گرم

برگ کلم ۲۵۰گرم

به ۲۰۰ گرم

سیب زمینی ترشی ۲۰۰ گرم

لوبیا سبز ۲۰۰ گرم

خیار (کوچک) ۲۰۰ گرم

سیر ۱۰۰ گرم

فلفل تازه تند ۱۰۰ گرم

سبزی معطر شامل ترخون،نعنا،جعفری،شوید،برگ کرفس ۲۰۰ گرم

نمک ۲۰۰گرم

نخود آبگوشتی ۲۰عدد

سرکه سفید ۱پیمانه پلو پزی

آب ۲لیتر

 

طرز تهیه

ابتدا باید همه ی مواد را شسته و کاملا خشک کرد.سبزی ها باید کاملا خشک شده باشد

به طوری که برگهای آنها حالت چروکیدگی بگیرند. همچنین دقت کنید که سبزی ها باید

به صورت شاخه ای استفاده شوند و نباید آنها را خرد یا برگ برگ کرد.

می توان برای  تهیه شور بادمجان نیز به کار برد که خوش طعم تر می شود.

ابتدا بادمجان ها را با پوست به صورت حلقه درشت خرد کرده و آن ها را در ظرفی می ریزیم

سپس آب جوش روی آن ریخته و در ظرف را به مدت ۱۰تا ۱۵دقیقه می بندیم.

سپس آنها را آبکش کرده و داخل شور میریزیم.

در شیشه مورد نظر مواد را که شامل گل کلم،هویج،کرفس،برگ کلم،به،سیب زمینی ترشی،

خیار،لوبیا سبز،سیرو فلفل می باشد ، میریزیم . نخود ها را نیز اضافه می کنیم.

(علت اضافه کردن نخود آبگوشتی این است که باعث می شود شور ترد شده و سفید بماند.)

توجه کنید سیب زمینی ترشی در ابتدا که مواد شسته می شوند را باید با اسکاچ

شست و نیازی به گرفتن پوست آن نمی باشد.

همچنین باید دقت کرد که خیارها زخمی نباشند و نیازی به گرفتن سر و ته آن نمی باشد

و آنها را درسته در ظرف مورد نظر

میریزیم.

برای لوبیا سبز نیز باید دقت شود

که در صورتی که بخواهیم لوبیاها همراه با کلم رسیده شود

بهتر است از قبل مانند بادمجان ها آب جوش روی آن ریخته و به مدت ربع ساعت

در ظرف دربسته بماند و سپس آبکش شود.

در آخر سبزی ها را به صورت شاخه ای روی آنها می چینیم.

(حتما باید سبزی ها در آخر و روی مواد چیده شود.)

 

سپس

 

آب و نمک را از شب قبل به مدت ۳تا۴دقیقه جوشانده و هنگامی که آب به دمای

۱۰۰درجه رسید سرکه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر صبر می کنیم بجوشد

سپس آن را خاموش کرده و به مدت ۱۰تا۱۲ساعت صبر می کنیم تا آب بماند.

پس از اینکه یک شب تا صبح صبر کردیم آب را در یک پارچه نازک صاف کرده و

آن را در ظرفی که مواد شور در آن چیدیم می ریزیم تا کل ظرف را بگیرد.

ظرف را هوا گیری می کنیم تا هوایی در آن نماند سپس در ظرف را محکم می بندیم.

۱۵روز ظرف را در یک محیط خنک(نیازی به یخچال نمی باشد)نگه میداریم

سپس آماده مصرف می باشد.


ترشی کلم قرمز

طرز تهیه خیار شور فوری

ترشی لیته