رب گوجه فرنگی امروزه مصرف زیادی در همه ی خانه ها و اشپزخانه ها دارد.

به دلیل سود زیادی که می تواند این صنعت داشته باشد ظمینه سود جویی را برای صاحبان صنعت به وجود آورده

و مضراتی را برای سلامتی انسان داشته باشد.

به همین دلیل امروزه تمایل به مصرف محصولات ارگانیک در بین مردم زیاد شده است.

در ادامه نکاتی در ارتباط با سلامت و تست های تشخیص رب آورده ایم.

۱- گوجه فرنگی باید کاملا رسیده و آبدار باشد. گوجه های کال می توانند خطر زیادی برای شما داشته باشند.
۲- در رب های صنعتی استفاده از مواد نگهدارنده اجتناب ناپذیر است و یکی از این مواد بنزوات سدیم است که بالتبع دارای عوارضی برای سلامتیست.
۳-در تهیه رب ها ی خانگی باید حتما به نظافت و شست وشوی صحیح و همچنین استفاده از دمای استریل دقت کرد.

در این صورت مصرف رب خانگی به علت عدم استفاده از مواد نگهدارنده توصیه می شود.

روش هایی برای تست سلامت رب:

روش اول : در یک ماهیتابه داغ مقداری روغن مایع ریخته و سپس مقداری رب را در آن تفت میدهیم.
اگر رب سالم باشد کاملا در هم ادغام می شوند و همگن می شوند.
اما اگرناخالصی وجود داشته باشد مانند نشاسته کدو یا هر مواد دیگری رب به شکل گلوله گلوله در می آید.

روش دوم:
مقداری رب را روی سطحی صاف بریزید، سپس با یک لیوان روی آن را فشار دهید صاف کنید به شکلی که لایه نازکی از رب روی سطح ایجاد شود.
سپس چراغ مطالعه یا چراغ قوه ای را از بالا به آن بتابانید.
در اینصورت در صورت وجود هرگونه ناخالصی و مواد خارجی می توانید آن را مشاهده کنید.

 

نکته مهم:
در کل توصیه به تهیه رب گوجه در خانه می شود اما دقت کنید گوچه شما رسیده و آبدار و تازه باشد و کاملا رسیده باشد. به میزان کافی حرارت ببیند نه بیشتر نه کمتر.
از طرفی دیگر حتما رب را در یخچال و در ظرف شیشه ای نگه دارید. رب در ظرف شیشه ای در بسته تازه باقی می ماند.

دکتر خلیلی