درطول بارداری نیاز به مواد مغذی و انرژی افزایش می یابد.
اکثر مواد مغذی حتی درصورت کمبود دریافت تا حدامکان از بدن مادر برداشت شده و برای جنین مصرف می شود پس درصورت کمبود دریافت این مادر است که در معرض کمبود و عوارض قرار می گیرد.
امروز راجب دو ماده مغذی بسیار مهم درطول بارداری صحبت می کنیم.

۱-کلسیم:دریافت مناسب کلسیم و منیزیم درطول بارداری از فشارخون بارداری و پره اکلمپسی چلوگیری می کند.
از طرفی دریافت کافی کلسیم اهمیت بالایی دارد .به همین خاطر لازم است در طول روز سه واحد از لبنیات شامل شیر، ماست و دوغ مصرف شود.
از دیگر منابع کلسیم سبزیجات برگ سبز تیره، کلم بروکلی، ماهی های کوچک مثل کیلکا و ساردین که با استخوان خورده می شوند، انجیر خشک، بادام و کنجد می باشند.
البته لازم است توجه کنید که هیچکدام قابلیت جایگزینی با لبنیات از لحاظ محتوای کلسیم را ندارند.

۲-امگا ۳:
امگا ۳ برای سلامت قلب و رشد جفت و جنین ضروری است.
از منابع امگا ۳ انواع ماهی ها، گردو، بذر کتان و دانه ها و روغن های گیاهی می باشند.
توصیه می شود هفته ای دوبار ماهی مصرف کنید و سعی کنید ماهی های مصرفی از نوع کوچکتر و غیر شکاری باشند تا محتوای جیوه کمتری داشته باشند.
از مصرف کنسرو ماهی تا حد امکان خودداری کنید.
بهتر است درطول بارداری از مصرف بذرکتان خودداری کنید.
نکته: درصورت عدم مصرف ماهی به میزان کافی سعی کنید درطول روز چند عدد گردو مصرف کنید.