مواد لازم

برگ انگور                 به میزان لازم

لپه                           نصف پیمانه

برنج                        ۱ پیمانه

گوشت چرخ کرده         ۲۵۰ گرم

پیاز                         ۱ عدد

سبزی دلمه (شامل نعنا، ترخون، تره و جعفری)    ۱٫۵ پیمانه

نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین                   به میزان لازم

رب گوجه                                              به میزان لازم

شکر                                                    به میزان دلخواه

سرکه                                                   به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

ابتدا برگ انگور که زیاد زمخت و پاره نباشد را شسته و در یک قابلمه می جوشانیم.

وقتی برگ ها نرم شده و مقداری رنگ تیره به خود گرفتند در آبکش ریخته تا خنک شود.

مواد دلمه: گوشت چرخ شده را با پیاز خرد شده تفت داده سپس نمک و فلفل و زردچوبه

و دارچین را اضافه میکنیم.رب گوجه را نیز اضافه کرده و مقداری تفت میدهیم.

برنج نیم پز شده با لپه ای که از قبل پخته شده را به همراه سبزی دلمه  را به مواد گوشتی اضافه میکنیم

و کمی آب به آن اضافه نموده و روی حرارت کم گذاشته تا پخته و آب آن کشیده شود.

برگ مو کف دست گذاشته و سپس یک قاشق از مواد را وسط آن گذاشته و به حالت بقچه مبندیم.

سپس ته قابلمه را چند برگ نپخته انگور گذاشته و دلمه ها را کف قابلمه میچینیم.

دلمه های درون قابلمه  باید بهم چسبیده باشد تا وا نرود.سپس سرکه با شکر مخلوط کرده

و روی دلمه ها میریزیم و کمی روغن مایع نیز روی آنها ریخته و یک بشقاب سنگین روی آن میگذاریم.

قابلمه را نیز با دمکنی بسته تا یک ساعت خوب دم بکشد.

توجه کنید که میزان ترشی سرکه و شکر به دلخواه بوده و میتوان به جای لپه از عدس استفاده کرد.


طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قلیه ماهی؛غذای جنوبی

طرز تهیه مصالح پلو