امروز هنرتو خونه با طرز تهیه مرصع پلو اومده  که یکی از غذاهای اصیل ایرانی هست و گفته شده  این غذا جز غذاهای اعیانی دوره صفوی محسوب میشده…

مواد لازم

برنج                           ۵۰۰ گرم

مرغ                           ۱ عدد

کشمش زیر پلویی        ۵۰ گرم

زرشک                       ۷۵ گرم

خلال بادام                  ۵۰ گرم

خلال پسته                ۵۰ گرم

خلال پوست پرتقال که تلخی آن گرفته شده   ۱ لیوان

زعفران ساییده           ۱ قاشق چایخوری

پیاز                          ۱عدد

نمک و روغن              به مقدار لازم

شکر                        به مقدار لازم

 

شرح

مرغ را با یک لیوان  آب و یک پیاز رنده شده و کمی نمک بگذارید بپزد. سپس استخوانهای آن

را جدا کنید.کشمش و زرشک را خیس کرده و صاف نموده و کمی تفت دهید و کمی شکر

به زرشک اضافه کرده و هم بزنید.خلال پسته و بادام را آب کرده تا خیس شود.

برنج را با آب و نمک پخته و آن را آبکش کنید.سپس در قابلمه مورد نظر کمی آب و روغن

ریخته و نصف برنج را کف قابلمه بریزید و گوشتهای مرغ  را روی برنج بچینیدو بقیه برنج را

روی مرغ ریخته و در نهایت نصف خلال پرتقال و بادام را روی سطح برنج بپاشید.

چند قاشق رو غن را در آب صاف کرده مرغ ریخته و با کمی زعفران آن را جوش آورده

روی برنج ریخته و دم بگذارید.

بعد از دم کشیدن مقداری از روی برنج را برداشته و با زعفران آب گرفته مخلوط کنید

و خلال پسته و بادام و پرتقال باقی مانده را تفت داده و با کشمش و زرشک مخلوط کنید.

برنج را در دیس کشیده و قطعات مرغ را روی برنج بچینید و با برنج زعفرانی روی مرغ

را بپوشانید.

سپس مخلوط خلال پسته را روی برنج زعفرانی بپاشید و کمی کره آب کرده روی

دیس داده و سر میز بیاورید.

“برگرفته از کتاب آشپزی ساناز”


طرز تهیه نازخاتون شیرازی

طرز تهیه ته چین

طرز تهیه آش رشته