مواد لازم

گوشت بره ۱/۵ کیلو یا مرغ متوسط ۱ عدد

ماست کیسه ای ترش ۱ کیلو

زعفران ساییده  ۱ قاشق سوپخوری

برنج ۱/۵ کیلوگرم

تخم مرغ ۷ عدد

کره ۲۵۰ گرم

کرفس ۲ ساقه

هویج ۱ عدد

پیاز ۱ عدد

 

طرز تهیه

برای آنکه ته چین  ما طعم خوبی بگیرد ماست ته چین حتما باید ترش باشد.گوشت بره یا مرغ

را با ۲ عدد کرفس ، ۱ عدد هویج و ۱ عدد پیاز میپزیم.به طوری که بعد از پختن آب آن کاملا تبخیر شود.

(در صورتی که از گوشت مرغ استفاده شده نمک را در ابتدای پخت اضافه کرده

و در صورت استفاده از گوشت بره نمک را در اخر اضافه میکنیم.)سپس استخوانهای آن را جدا میکنیم.

ماست را با تخم مرغ و زعفران حل شده در یک چهارم پیمانه آب جوش مخلوط کرده و

مقداری نمک به آن اضافه میکنیم.کره را گرما داده تا ذوب شود.نیمی از کره را به این مواد اضافه کرده

تمام مواد را با هم کاملا مخلوط میکنیم.یک مقدار از مواد را کنار گذاشته (برای ته ظرفها)،

برنج را آبکش کرده و با بقیه مواد مخلوط میکنیم.(دقت کنید که ظرفهایی  که انتخاب میشود باید در سه اندازه باشد.)

کمی از مایه ته چین را در ته ظرف ریخته و بعد در هر ظرف مقداری از مایه ته چین مخلوط شده

با برنج را میریزیم.این مواد را باید طوری در در ظرف بریزیم که لابه لای آن به طور منظم گوشت چیده شود.

بقیه کره را روی مواد ریخته ،و روی حرارت خیلی ملایم قرار میدهیم (میتوان از فر با که با

حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده به مدت ۲ ساعت استفاده شود.)تا ته و اطراف ته چین طلایی شود.

دقت کنید که هر چه مدت زمان پخت بیشتر و حرارت ملایم تری  باشد ته چین بهتر خواهد بود.

در آخر روی ته چین را با ماست چکیده درون قیف ریخته شده و خلال پسته و زرشک تزیین میکنیم.

میتوان برای پایه های ته چین از سیب زمینی سرخ شده استفاده کرد.


پیشنهادهای هنر تو خونه

طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش ماست لاری

طرز تهیه کوفته قمی