مواد لازم برای مربا هویج : 

مربا هویج

مربا هویج

هویج ریز رنده شده    ۱ کیلو گرم

شکر                     ۱ کیلو گرم

گلاب                     ۱۰۰ میلى گرم ( به میزان لازم )

هل درسته               ۱۰ عدد

زعفران                 ۱/۸ قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده کنید )

وانیل کمی              ( به میزان لازم )

چوب دارچین          ۱ عدد

جوز هندی            ۱ پنسه ( به میزان لازم )

آبلیمو                 ۱ قاشق غذا خوری

پودر فلفل            کمی ( در صورت تمایل )

وانیل                ( اگرنوع شکرى آن باشد یک ق چ / واگر وانیل خالص باشد ۱/۸ق چ )

جوز هندی         ( و یا موقع رنده کردن تا شماره پنج بشمارید کافیست )

آبلیمو یا کمى جوهرلیمو      ۱/۸ ق چ

 

طرز تهیه مربا هویج : 

۱- هویج را یک شب جلوتر رنده کنید و در یک قابلمهء لعابى ریخته و داخل آن هل را ریخته و روى آن شکر ریخته

و بدون اینکه آن را هم بزنید درب آن را گذاشته و آهسته قابلمه را کنار گذاشته تا زمان پخت .

۲- روز بعد ( یعنى حدوداً ۱۲ ساعت بعد ) قابلمه را با درب آن روى حرارت ملایم گذاشته ( خیلى ملایم )

و اجازه دهید شکر آهسته آهسته ذوب شود و هویج از زیر آهسته آهسته بپزد

که حدوداً یک ساعت زمان لازم دارد، میتوانید از شعله پخش کن استفاده نمایید (شکر را هم نزنید)

در این روش آب احتیاجى نیست و مربا خودش آب می اندازد .

۳- در آخر که قل هاى ریز مربا را ملاحظه خواهید کرد آب لیمو و یا جوهر لیمو را اضافه کنید

و بعد از ده دقیقه چوب دارچین ، زعفران ، گلاب ، جوز هندى و وانیل ( ۱/۴ قاشق چاى خورى فلفل قرمز

در صورت تمایل ، نگران نباشید مرباى شما تند نخواهد شد ) را ریخته و از روى حرارت بردارید

و بهتر است تا ۲۴ ساعت در همان قابلمه بماند ولى درب آن را برداشته

و روى قابلمه یک دستمال بزرگ و سنگین یا یک حوله بیاندازید تا زمان خنک شدن عرق نکند ،

و بعد از اینکه خنک شد و مطمئن شدید که مربا شکرک نزده آن را

داخل شیشه هاى تمیز و کوچک ریخته و در یخچال قراردهید ، توجه داشته باشید که هل و چوب دارچین را از مربا جدا نکنید .

 

نکته در تهیه مرباى هویج 

میتوانید از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هویج استفاده کنید ( به اندازهء ۱/۲ پ )

و یا دو ق غ خشک آن ، که البته باید بعد از کمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعویض مرتب آب آن استفاده کنید.

خلال بادام و پسته هم در مرباى هویج عالیست و مربا را زیبا میکند، در صورت تمایل اواخر پخت به مربا به همان صورت خشک اضافه کنید . ( از هر کدام یک ق غ )

در صورتى که مرباى هویج با حرات کم و یکنواخت پخته شود شکرک نخواهد زد .

و اگر شکرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهید با ۱۰۰ میلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقیقه جوشانده

و از روى حرارت بردارید . و بعد از اینکه خنک شد در ظرف ریخته و کنار بگذارید .

بهتر است مربا ها را درظرف لعابى تهیه کنیم و از قاشق چوبى استفاده کنیم .بهتر است

مرباى هویج را بعد از پخت براى مدت ۲۴ ساعت در همان قابلمه نگهداریم تا اگر شکرک زد ، دوباره آنرا با کمى آب یا گلاب بجوشانیم !

هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.

خواص مربای هویج

 

۱- مربای هویج و مربای زردک یا هویج ایرانی برای رفع ناباروری مردان و زنان بسیار موثر است.

۲- مصرف مربا  هویج برای تصفیه و بازکردن صدا و پاکسازی ریه مفید است.

۳- مصرف مربا  هویج مانع ریزش نزله (ترشحات پشت حلق) و سرفه می شود.

۴- مصرف مربا هویج ضعف معده و کبد را برطرف می کند و برای رفع سوء هاضمه مفید است.

۵- مربای جزر یا هویج ایرانی افزاینده قوای جنسی و مقوی رحم و سیستم گوارش است.

۶- مصرف مربای هویج در بدن تولید خلط صالح کرده و معده را تقویت می کند.


پیشنهاد هنرتوخونه :

طرز تهیه مربا توت فرنگی 

طرز تهیه شربت خیار و نعنا