آش ماست لاری

مواد لازم آش ماست :

گوشت گردن( یاشُلک) ۴۰۰گرم ( ۲۵۰ گرم هم کافیست)

برنج ایرانی ۲ لیوان

ماست چکیده ۷۵۰گرم

ماست معمولی ۲۵۰ گرم

نخود پخته شده ۱ لیوان

سبزی مِل  یا هرسبزی معطر به دلخواه

نمک و فلفل

دستور پخت:

ابتدا برنج را کته میکنیم تا کاملا دانه های برنج له شوند .

 گوشت مورد نظر (که ترجیحاً گردن باشد بهتر است زیرا سریعتر نرم شده و بهتر شهد میگیرد) را بدون هیچ ادویه و مواد افزودنی میپزیم تا کاملا پخته شود.

نخود ها را از شب قبل خیس کرده و ابش را چندبار وض کنید . آن هاراهم  میپزیم.

گوشت گردن را ریش ریش کرده و انقدر با گوشت کوب دستی میزنیم تا کشدار شود (در اصطلاح شهد بگیرد)

سپس برنج کته شده را به آن افزوده(کم کم مواد را اضافه کنید تا نسبت ها مناسب باشد).

مواد را با گوشت کوب خوب میزنیم.

ماست چکیده را افزوده و اگر غلطت مواد خیلی زیاد بود بسته به ذائقه خود ماست معمولی افزوده تا رقیقتر شود.

در اخر نیز مل و نمک و فلفل و نخود را به میزان دلخواه اضافه میکنیم.

نکته:نخود آش را زود ترش مزه میکند…پس اگر آش را زود تهیه کردید سعی کنید نخود را اخر سر به مواد بیفزایید.

دوطرف آش ماست هم قلقلی گذاشتم .

نکته :سبزی مل شبیه شوید که بسیار معطر است ودر منطقه لارستان در فصل نوروز میروید.

 

فریده روشن
t.me/mazehaye_nab