وندر حکایات اثرهای زیانبار روغن پالم…

در پست قبلی توضیحات کلی درمورد روغن پالم خدمت شما اراِئه کردیم درمورد ویژگی های آن صحبت کردیم.

برای خواندن کلیک کنید.
در این پست درمورد تبلیغات فراوانی که درمورد روغن های سرخ کردنی بدون پالم می شود صحبت می کنیم…باما همراه باشید.

روغن های گیاهی مایع، هر خوبی و مزیتی که بر روغن های جامد داشته باشند،

یک نقطه ضعف دارند … به حرارت و أکسید شدن حساس ترند.

این روغن ها بر اثر حرارت بالا به سرعت اکسید می شوند و فراورده این واکنش،

مواد بسیار مضر و گاه سرطانزاست. از سویی دیگر، روغن های نباتی جامد غالبن درصد بالایی از چربی های ترانس دارند.

براورد شده است که افزایش اندکی در دریافت چربی های ترانس بخت ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را چندین برابر می کند. پس چه باید کرد؟

متخصصان صنایع غذایی به این فکر افتادند که از روغن پالم به عنوان جانشین مناسبی برای چربی های ترانس استفاده کنند.

با مطرح شدن ارتباط احتمالی مصرف روغن پالم و أمراض قلبی،

اقبال عمومی از روغن های مایع سرخ کردنی

به سرعت کم شد و متاسفانه حتی برخی به استفاده از روغن های جانوری یا نباتی جامد روی آوردند.

برخی از صنایع برای حفظ بازار، روغن های سرخ کردنی بدون پالم را تولید و روانه بازار کردند. چند نکته:

١- همانگونه که در پست پیشین گفته شد، ارتباط روغن پالم و بیماری های قلبی هنوز بحث انگیز است

در حالی که این ارتباط در مورد چربی های ترانس و روغن حیوانی کاملن إثبات شده است.

بدین معنیست که مضرات کره و روغن جامد کاملا مشخص است و استفاده از آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

٢- به هر حال روغن های سرخ کردنی باید حاوی مقادیری چربی های مقاوم به حرارت و غالبن از نوع سیرشده (إشباع) باشند.

تاثیر آن ها بر سلامت انسان بسته به نوعشان می تواند متفاوت باشد.
٣- درست است که روغن سرخ کردنی مایع است،

ترکیب آن با روغن های مایع معمولی تفاوت دارد و برای مصارف معمول مانند طبخ پلو و خورشت مناسب نیستند.
۴- همانطور که احتمالن خودتان هم به تجربه دریافته اید،

وجود یا عدم پالم تأثیری در طعم، سبکی یا سنگینی غذا ندارد، این تبلیغات بی پایه اند!
۵- روغن های خوب و بد همه به یک اندازه کالری دارند،

پس حتی در مصرف روغن های خوب (مانند روغن زیتون) نیز جانب اعتدال را رعایت کنید.

درپست بعدی درمورد روغن پالم موجود در لبنیات با شما صحبت می کنیم.

 

دکتر تیرنگ نیستانی