غذاهای اصیل ایرانی همواره از بهترین غذاهای دنیاست. یکی از غذاهای محلی ایران که زادگاهش در اصفهان بوده کله جوش است، ولی در نواحی مختلف ایران با روش های مختلفی طبخ می شود.از آن آنجایی که این غذا سرشار از کلسیم، فسفرو پروتئین است در سفره ما ایرانی از دیرباز جایگاه ویژه ای داشته است. طرز تهیه کله جوش را در ادامه این مطلب بخوانید..

طرز تهیه کله جوش اصفهانی

کله جوش اصفهان

کله جوش در اصفهان برای دهه شصتی ها یاد آور سریال نوستالژی « قصه های مجید» است

که در آن فیلم بی بی همش برای مجید کله جوش درست می کرد که اون هم اصلا دوست نداشت.

البته احتمالا از خواص کله جوش بیخبر بود. برای تهیه کله جوش اصفهانی باید ابتدا مواد اولیه را تهیه کنید.

مواد اولیه کله جوش در عین سادگی و ارزان بودن بسیار مقوی است.

برای تهیه آن کافیست

ابتدا یه عدد پیاز بزرگ که کاملا خرد و خلال شده باشد، ۲ قاشق غذا خوری پودر گردو یا گردو ساییده شده است.

یک کیلو کشک که بهتر است از کشک محلی استفاده کنید کافیست آن را آسیاب کنید

بعد با آب رقیق کنید تا برای این غذا قابل استفاده شود.

یکی از مهمترین مواد لازم این غذا نعنا خشک است که بار طعم دهندگی به این غذا را به دوش می کشد

یک قاشق غذا خوری از آن کافیست که طعم بسیار لذت بخشی را به شما هدیه کند.

در آخر نمک و فلفل سیاه و زرچوبه هم به میزان دلخواه یعنی هر چقدر که دلتون میخواد بهش اضافه کنید.

 

برای تهیه کله جوش اصفهان

ابتدا پیاز را خرد کرده و درون ماهیتابه ای که از قبل در آن روغن ریخته اید و داغ شده است بریزید

اندازه پیاز های خرد شده به میان دلخواه شما است.

بعد از آنکه پیازها طلائی شدند زردچوبه و نمک با فلفل سیاه به آن اضافه کنید کمی تفت دهید.

سپس گردو را که از قبل ساییده اید اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود.

طرز تهیه کله جوش با ماست

نعنا خشک را بصورت پودر شده در ظرفی جداگانه داخل روغن داغ بریزید

و بلافاصله از اجاق بردارید تا نعنا در داخل روغن زیاد سرخ نشود

چون مزه نعنا خشک در صورتی که زیاد سرخ شود تلخ می شود.

۲ پیمانه آب به غذا اضافه کنید همینکه مواد داخل آب شروع به جوش خوردن کرد نعنا خشک را اضافه کنید .

طرز تهیه کله جوش اصفهانی

کشک های ساییده شده را با یک لیوان آب مخلوط کنید تا رقیق شود

بعد از آن کشک رقیق شده را به غذا اضاه کنید صبر کنید

تا غذا جوش بیاید و چند قل بخورد . حالا زیر غذا خاموش کنید غذا حاضر است..

————————————————————-

پیشنهاد هنرتوخونه : اکبرجوجه با کته زعفرونی 

  طرز تهیه شیرین پلو 

————————————————————

کله جوش ترکی

کله جوش ترکی

 

کله جوش ترکی با کله جوش اصفهانی متفاوت است

برای همین ما هر دو نوع کله جوش را به شما آموزش می دهیم.

برای کله جوش ترکی لازم است مواد زیر را تهیه کنید.

برای مواد اولیه این غذای خیلی خوشمزه باید یک عدد پیاز را رنده کرده داخلی ظرفی آماده نگه دارید

بعد از آن نوبت گوشت چرخ کرده می رسد که نیم کیلو از آن کافیست.

مقداری گردو را آسیاب کنید تا به میزان نصف لیوان گردو آسیاب شده باشید

چون در این غذا به یک لیوان لپه خیس خورده نیاز دارید

توصیه می کنیم از شب قبل لپه ها را در آب خیس کنید،

یک لیوان کشک محلی را در آب رقیق کنید،

حالا نوبت نعنا خشک می رسد که بیشتر برای طعم دلنشینی که دارد

لازم است سه قاشق از آن را در این غذا استفاده کنید.

یک پیاز بزرگ را ریز ریز کرده سرخ کنید به اندازه ای که چهار قاشق غذا خوری پیاز داغ داشته باشید،

نمک وفلفل سیاه و زردچوبه هم بنا به تمایل خودتون هر چقدر که دوست دارید اضافه کنید.

 

ابتدا باید کوفته ریزه درست کنید

برای تهیه آن پیاز رنده شده رابه همراه نمک و زردچوبه  به گوش چرخ کرده اضافه کنید  و به صورت گوله های گرد دربیاورید.

کوفته ریزه ها را داخل قابلمه ریخته و با روغن سرخ کنید.

بعد از آنکه سرخ شد نعنا خشک را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورید مراقب باشید که زیاد نعنا سرخ نشود،

سپس لپه ها را که از قبل خیس کرده اید با یک لیوان آب به غذا اضافه کنید بگذارید نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد.

در ماهیتابه پیاز های سرخ شده را با گردو تفت دهید و به غذا اضافه کنید

در آخر یک پیمانه کشک رقیق شده را به آرامی داخل غذا بریزید

و اجازه دهید چند جوش بزند.زیر قابلمه را خاموش کنید غذا آماده سرو است.

نکته اگر از روغن حیوانی یا کره برای سرخ کردن غذا استفاده کنید کله جوش خوش طعم تر خواهد شد.